MEDITATION ÖPPEN NIVÅ-startar våren 2019

Meditation “lätt nivå” är ett nybörjar pass som passar dig som aldrig har mediterat tidigare eller som av någon annan anledning (kan vara skada eller sjukdom), inte kan sitta stilla i en position och slappna av en längre stund. Det är inte lätt att både sitta still länge och att samtidigt behålla koncentrationen. Detta kan man först träna in i korta pass som blandas med sittande, liggande och lätta stretchingövningar. Andning, tanke och koncentration är de viktigaste ingredienserna för att kunna lära sig meditera och avslappning med rätt andning är det första man tränar på för att så småningom kunna lyckas och med det och få behållning av meditationen.

När du kommer till ett träningspass i meditation bör du inte precis ha ätit tung mat, samt om det är möjligt kom en stund innan så du har tid och chans att låta kropp och hjärna stänga av från vardags bestyr innan vi går in i träningen. Ha lediga kläder samt något varmt att ha omkring dig.
Givetvis är Yangtorp en mobilfri anläggning och för allas trivsel respekteras detta.

Träningspasset varar 1 timme och en kvart.

Dessa träningspass ska bokas innan ankomst men kan utövas oregelbundet utan att det
påverkar din träning. Vi rekommenderar givetvis att du håller en kontunitet i träningen, både på Yangtorp men även hemma för att uppnå bättre harmoni och för din egen personliga utveckling.

Det är väldigt personligt hur man utvecklas i sitt mediterande och att det är viktigt att komma ihåg att det handlar bara om dig och vad du upplever.

Meditation är ett fantastiskt verktyg som kan användas i vardagen på flera olika sätt och vis.

 

Meditation i Tea House
En stund i nuet i Tempel Rui Lin Shi